Asego

Lettergrootte A A A

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie en is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd.

Manuele therapie kent verschillende stromingen. Wij hebben de opleiding aan de Stichting Opleiding Manueel Therapeut (SOMT) gevolgd. Deze opleiding hanteert een neurofysiologisch denkkader, dat wil zeggen dat alle weefsels, die met uw klachten samenhangen, onderzocht worden op stoornissen. Zodanig dat er een logische verklaring is voor uw klachten en dat wij op grond daarvan oorzakelijk, efficiënt en effectief kunnen behandelen.

Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

 

Nieuwsoverzicht

Geen nieuwsberichten gevonden