Asego

Lettergrootte A A A

Ontspanning - Preventieve sportmassage

Het komt te vaak voor dat het leed reeds geleden is als men de hulp van een fysiotherapeut inroept. Blessures zijn dan ook meestal het gevolg van het niet goed op peil houden van de conditie van uw lichaam of geen goede voorbereiding te treffen alvorens te gaan sporten of door een voortdurende overbelasting zonder volledig herstel. Of u nu sport op recreatief niveau of hoger, een regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door en ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.
Wij onderkennen twee soorten preventieve massage:

Conditie-sportmassage
Deze sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt.
Intensieve sportmassage
Sportmassage/verzorging voor de topsporter op elk niveau! Als u vooruitgang in uw sport wilt boeken heeft u te maken met een wankel evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Uw lichaam weet zich in de regel snel aan te passen aan steeds hogere belasting bij een progressieve trainingsvorm, maar overschrijding van de belastbaarheid dient zich helaas aan in de vorm van spierscheuringen of verrekkingen van de ligamenten en geeft een terugval in uw progressie. Leren te accepteren wat de balastbaarheid van uw lichaam is, is vaak moeilijker dan de grens van die belastbaarheid te overschrijden.
Bij een intensieve begeleiding kijken wij naar uw statiek, voeren wij functietesten uit, masseren wij met verschillende technieken en intensiteit en adviseren wij u in het juist uitvoeren van uw warming-up en cooling-down op uw belastbare niveau. Ook voor het aanleggen en aanschaf van sporttapes bent u bij ons het juiste adres.

Wat is spierpijn?
Spierpijn na een training betekent dat u een belasting bent aangegaan, die hoger was dan u belastbaarheid en is veroorzaakt door microscopische kleine scheurjes in uw spierweefsel. uw lichaam reageert hierop als een ontstekingsreactie, houdt lokaal extra vocht vast (schijnhypertrofie) en de bewegingen zijn minder gecoördineerd en licht beperkt.
Eigenlijk is een gezonde vorm van spierpijn een teken van vooruitgang, uw lichaam herstelt zich vrij snel (één à twee dagen) hiervan. Zelfs zo goed dat u bij de volgende belasting met meer weerstand kan trainen (supercompensatie). Hiervan kan u gebruik maken bij een progressieve training.
Houdt er wel rekening mee dat u 2 dagen herstel voor elke spiergroep in acht neemt, voldoende water drinkt om de afvalstoffen snel af te kunnen voeren.
Verder kunt u mild rekken of zich laten masseren (zie preventieve massage).
Voortdurende overbelasting zonder volledig herstel kunnen blessures tot gevolg hebben.

Nieuwsoverzicht

Geen nieuwsberichten gevonden